PAPUOŠALŲ SU PERLAIS PRIEŽIŪRA: TRUMPAS VADOVAS

in Jan 17, 2024

Bet kurį rankų darbo papuošalą, pagamintą iš perlų, būtina prižiūrėti, norinti išlaikyti unikalų spindesį bei grožį. Esminiai papuošalų SPA momentai, kuriuos rekomenduojame sekti:

Saugokite perlus nuo atšiaurių cheminių medžiagų
Stiprios cheminės medžiagos ypač greit gali pažeisti natūralų perlų blizgesį ir vientisumą. Venkite kontakto su kvepalais, plaukų lakais ir kosmetika, nes šios medžiagos gali nublukinti perlų paviršių. Be to, buitiniai valikliai ir chloras, naudojamas baseinuose, taip pat gali būti ypač kenksmingi, todėl prieš maudantis rekomenduojame nusiimti papuošalus. 

Švelniai nuvalykite minkšta šluoste
Reguliariai papuošalus nuvalykite minkšta bei drėgna šluoste – tik tiek užtenka norint išlaikyti perlų spindesį. Venkite abrazyvinių medžiagų, kurios gali subraižyti subtilų perlų paviršių. 

Venkite didelio šalčio bei kraščio 
Perlai jautrūs ekstremalioms temperatūroms. Stenkitės, kad papuošalai ilgai nepatirtų didelio karščio ar šalčio, nes perlai gali įtrūkti. Papuošalus laikykite vėsioje, sausoje vietoje ir nepalikite jų tiesioginiuose saulės spinduliuose, nes dėl per didelio karščio perlai gali prarasti natūralią drėgmę. 

Laikykite atskirai nuo kitų papuošalų
Papuošalus su perlais laikykite atskirai nuo kitų, kad išvengtumėte įbrėžimų bei kitų pažeidimų. Perlai, lyginant su kitais brangakmeniais ir metalais, yra pakankamai minkšti, dėl to jautresni pažeidimams. Naudokite atskirus maišelius ar skyrius, kad apsaugotumėte perlus nuo sąlyčio su kietesnėmis medžiagomis.

Venkite sąlyčio su vandeniu
Nors perlai formuojasi vandenyje, ilgalaikis buvimas vandenyje gali pakenkti jų kokybei. Rekomenduojame nusiimti papuošalus su perlais prieš maudantis ar atliekant namų ruošos darbus, susijusius su vandeniu. Vanduo gali prasiskverbti į gręžimo skylutes ir susilpninti šilkinį siūlą bei kt. medžiagas, naudojamas perlų vėrimui.

Profilaktiškai apžiūrėkite papuošalą
Periodiškai tikrinkite savo perlų papuošalų užsegimus bei siūlą/vėlą, ant kurios jie yra suverti. Laikui bėgant, šilko siūlai bei vėla gali susilpnėti, ypač jei papuošalai dažnai dėvimi. Jei pastebėjote nusidėvėjimo požymių, pvz., ištemptus siūlus ar pakitusią siūlų/vėlos spalvą, rekomenduojame papuošalą perverti iš naujo. Ši prevencinė priemonė padės išvengti netikėto perlų papuošalų nutrūkimo. Susisiekite info@mellete.com – suteiksime konsultaciją bei pasirūpinsime vėrinio atnaujinimu.

Perlai – finalinis akcentas
Rengiantis, papuošalai su perlais turėtų būti finalinis aprangos ansamblio akcentas. Tai sumažina kosmetikos, plaukų lako ir kitų medžiagų, kurios gali išblukinti perlų blizgesį, poveikį. Nusirengiant, pirmiausia nuimkite perlus, kad jie nepriliptų prie drabužių ar kitų papuošalų.

 

Rūpinantis rankų darbo papuošalais, puoštais perlais, reikalingas delikatumas ir dėmesys detalėms. Laikydamiesi šių esminių principų, galite užtikrinti, kad Jūsų perlai išlaikys nesenstantį grožį.